20 dev proje hayata geçiyor

20 dev proje hayata geçiyor

Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen yatırım lansmanı ile yeni projelerini açıkladı.

A+ A-

Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen yatırım lansmanı ile yeni projelerini açıkladı. Şehrin gelişimine büyük katkısı olacak 
toplam yatırım maliyeti 400 milyonu bulan 20 projenin startı verildi. 

Hayırlı ve uğurlu olsun 
Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensuplarının katıldığı yatırım lansmanında şehrin gelişimine büyük katkısı olacak 20 proje açıklandı. Toplam yatırım maliyeti 400 milyonu bulacak olan projeler şehre değer katarak, geleceğe yön verecek. Düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştirerek katılımcılara bilgiler sunan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, tüm projelerin Kırıkkale’mize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

İçilebilir su kaynakları şehre veriliyor 
Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, konuşmasına içme suyu kaynaklarında bahsederek gerçekleşen ve gerçekleşecek projelerinde bahsetti. Saygılı, ‘İhale bedeli 6 Milyon olan 17 adet su kuyusu açtık. 150 bin metreküp su kuyularımızı şehrimize hatlarına bağladık ve şehrimize vermeye başladık. Ayrıca Çullu suyu kaynağımız da 5 adet su kuyusu açılması planlanmaktadır. Miktarı 175 bin metreküp tür. Burayı da şuan kullanılmayan su depomuzu revize ederek şehrimiz hattına bağlayacağız’ dedi. 

Sadece kırmızı ışık ihlalini tespit edecek 
Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, yaptığı konuşmanın devamında, Trafik sinyalizasyonu ve yapay zeka akıllı kavşak projesinde de Kırıkkale’nin pilot İl olduğunu belirterek, burada oluşturulan algı için açıklamalarda bulundu. Başkanımız Mehmet Saygılı yaptığı açıklama da bu sistemin sadece kırmızı ışık ihlali üzerine ceza yaptırımı oluşacağını belirterek, ‘Oluşturulmak istenen algı vatandaşımızın her hareketine ceza kesileceği yönünde. Ancak burada öyle bir şey söz konusu değil. Bu sistem sadece kırmızı ışık ihlalini tespit ederek ceza işlemi uygulanacak’ dedi. 

Etiler- Dörtyol battı-çıktı başlıyor 
Etiler Dörtyol kavşak projesinden bahseden Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı,, 10-15 gün içerinde ilk kazmanı vurulacağını ifade ederek, bu projenin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Burada da çok önemli hizmeti sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, ‘Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun’ dedi. 

Farklı şehirlerden öğrenciler akın edecek 
Akıllı ulaşım bilim parkının hali hazırda kültür parkı olarak bilinen alanda yapılacağının altını çizen Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ‘Etrafımızdaki tüm şehirlerden akın akın öğrencilerimizin bu bilim parkına gelmesini bekliyoruz. Tabi ki önceliğimiz şehrimiz çocuklarının bu bilim parkından sonuna kadar yararlanmalarını sağlamaktır’ diye konuştu.

Asfalt rekoru kıracağız 
Konuşmasını devamında Kırıkkale tarihinin en büyük atağını yaparak asfalt rekoru kırmayı hedeflediklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, 168 bin ton asfalt, 382 bin metrekare kilit parke ve 81 bin 700 metrekare andezit çalışmaları ile şehrimizin tüm ana caddelerini yenileyeceklerini belirterek, ayrı bir rekora imza atmayı planladıklarını söyledi. Başkanımız Saygılı, ayrıca 9 cadde de tıpkı millet caddesinde olduğu gibi yürüyüş yolu yapılacağını vurguladı. 

18 adet halk otobüsü 
Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, konuşmasının devamında, yeni park alanları ve yenilenecek parklardan bahsederek, 5 adet yeni park yapılacağını söyledi. Saygılı, ‘Etiler Mahallesine 5 bin 400 metrekare alan üzerine yeni bir park yapacağız. Atatürk parkını baştan aşağı yeniliyoruz. Hüseyin kahya parkını baştan aşağı yeniliyoruz. Bahçelievler parkını baştan aşağı yeniliyoruz. Yeni Mahalle’ye Kayseri yolu kenarında bulunan 18 bin 600 metrekare alana çok güzel bir park yapacağız’ dedi. 

Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ayrıca, araç parkurunu güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, kiralama devrini kapatmayı hedeflediklerini ve yine Belediyenin öz malı olacak 18 adet halk otobüsünü alacaklarını ifade etti. 

Mahalle konaklarının sayıları arttırıyoruz 
Mahalle konaklarına her geçen gün ilginin arttığını söyleyen Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ‘Bu konuda her mahallemizden talep oldu. Hali hazırda 5 mahalle konağımıza 9 adet daha ilave ederek hayata geçireceğiz’ diye konuştu. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, bu mahalle konaklarımızın 10 adedinin yanına da spor sahası yapacaklarının altını çizdi. 

Ardiyeciler sitesi taşınıyor 
Şuan hali hazırda bulunan ardiyeciler sitesinin cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildiğini belirten Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, yeni ardiyeciler sitesinin toptancı halinin hemen arkasına yapacaklarını söyledi. Ayrıca şehir mezarlığı projesinden bahseden Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, ’70 dönüm arazi tahsisini aldık. İhalesi tamamlandı. Buraya da yeni mezarlığımızı yapacağız ‘ dedi. Yeni Galericiler sitesini mevcut konumunun hemen arkasına yapacaklarını ifade eden Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, modern bir site olacağının altını çizdi. 

Küçük sanayi sitesi yeni yerine 
Küçük sanayi sitesinin şehrin tam merkezinde hem esnafların hem vatandaşların rahatsız olduğu bir durumda olduğunu söyleyen Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ‘Çevre yolumuzun kenarına Toki, Belediyemiz ve esnaflarımızın kurmuş olduğu kooperatifle bu sitemizi yapacağız. İlk etapta yüzde 10 daha sonra bu dilim yüzde 15 arttırılarak toplamda yüzde 25’i alınarak, geri kalan yüzde 75’lik kısmı ise 5 yıl taksitle ödeme şeklinde sanayi esnafımıza satışını gerçekleştireceğiz’ dedi. 

Zafer Caddesi tek tip oluyor 
Daha sonra Zafer Caddesi sağlıklaştırma projesinden bahseden Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, Saygılı, ‘Tek tip ve tarihi yapıya uygun bir biçimde Zafer Caddemizi yeniliyoruz. Bu projemizde esnafımızdan ve mal sahiplerinden hiçbir talebimiz olmadan tamamını Belediye bütçemizden karşılayarak şehrimizin bu caddesini komple elden geçireceğiz’ dedi. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı ayrıca GES temiz enerji projesi ile kendi enerjimizi kendimiz üretmek adına yıllık yaklaşık 5 milyon 800 bin TL tasarruf sağlayacaklarını ifade etti.

Millet Bahçesi Türkiye’nin en güzeli olacak 
Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesinin Kırıkkale’ de olacağını belirten Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ihalesi yapılan ve yapımına başlanan millet bahçesinin ilkbahar aylarında hizmete girmesini istediklerini belirtti. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, MKE’den devir alınan şehir parkını arkasında bulunan binayı restore ederek, kent yönetim değerlendirme ve izleme merkezi yapılacağını ifade etti. 

Şehrimize hayırlı olsun 
Kırıkkale evlerinde hizmet veren gençlik merkezinde de bir çok gencimize hizmet verdiklerini belirten Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, bura da çok olumlu tepkilerle karşılaştığını söyledi. Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, Çalılıöz Mahallesine yeni yapılan Pazar yerinin de hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 

Jandarma Lojistik Merkezi kuruluyor 
Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ilimiz için çok büyük önem arz eden bir projenin de hayata geçeceğini ifade ederek, ilimizin kuzeyinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, Lojistik Merkezi kurulacağını belirtti. Her şeyden önce Şehrimizin ümide ihtiyacının olduğunu söyleyen Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı,  ’15 bin dönüm araziye Lojistik Merkezi kurulacak. Bunun da parası geldi şuan İl Özel İdarede. Karacalı- Ulaş arasına bu proje de gerçekleşecek’ dedi. 

25 bin dönüm araziye roketsan yatırımı geliyor
Ayrıca Kırıkkale için çok önemli bir proje daha olduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkan Mehmet Saygılı, ‘Yine uzun uğraşlarımız sonucu Türkiye’nin bir marka değeri olan Roketsan’ın 25 bin dönüm arazi üzerine yatırım planladığını da ifade etmek istiyorum. Burada iyimser bir rakamla 5 bin kişiye istihdam sağlanacak’ dedi. 


Bu haber toplam 888 defa okunmuştur